Teater och vardagslivet

På den senare tiden har kulturverksamhet blivit något för de lite mer privilegierade. Kostnaderna på biljetter har höjts och tyvärr har färre och färre teatrar hoppat på bussarna och gjort turnéer. Något som sakta har minskat det kulturella värdet utanför storstäderna.

Även i storstäderna har teaterscenen börjat tappa greppet om en del målgrupper vilket har lett till nya lite modernare initiativ. Några som jobbar för att nå ut med kulturen till alla är Parkteatern i Stockholm. För er som känner till parkteatern så vet ni nog att de inte är något nytt påhitt. De har nämligen turnerat runt om i Stockholms parker i över 70 år.

Varje år sätter de upp föreställningar från början av Juni till slutet av Augusti då de alltid avslutar säsongen i Vitabergsparken på söder. En park de alltid fyller upp helt och hållet.

Har du aldrig varit på en utomhusteater förut är detta något jag verkligen kan rekommendera. Ta med dig en filt, trevligt sällskap så lovar jag dig att du kommer få en toppen upplevelse. Se däremot till att vara där i tid så att du får plats. Det tenderar nämligen att snabbt bli mycket folk.

Ett annat tips är att ta med dig en kasse med mat att äta innan och under föreställningen. Det brukar lätta upp stämningen under väntetiden och öka mysighetsfaktorn. Om du inte vet vad för mat du ska ta med dig brukar det till sommaren finnas olika matkasseleverantörer som gör smarriga sommarkassar.

En bra sida som tipsar om sådana kassar är Allt om matkassar. Där brukar de alltid ha lite bra erbjudanden också vilket ju är trevligt för plånboken. Jag har upptäckt att en LCHF-matkasse passar bra till utomhus-picknicken också om det inte skulle finnas en sommarkasse när just du tänkt besöka parkteatern.
Parkteatern har många underliggande mål men det absolut viktigaste är att ta kulturen till folket. De håller de allra flesta av deras föreställning utanför tullarna och målgruppen är allt annat än den du hittar på Dramaten. Här är alla välkomna och det är alltid gratis.