Husdjur på scenen allt vanligare

Att använda sig av djur i tv, film och liknande har länge varit populärt, men på scenerna har det väl framförallt varit på cirkus eller liknande då det kan vara svårt att få dem att lyda till 100% vilket kan vara väldigt viktigt vid liveframträdanden i form av teater eller liknande. Men på senare tid har jag faktiskt sätt mer och mer djur få en roll i en teaterpjäs, då framförallt hundar, väldresserade hundar kan vara minst lika tillförlitliga som människor på scenen.
Men hur bör du förbereda din hund för scenen mer än att träna på sitt uppträdande och lydnad vilket så klart är det absolut viktigaste.
För oss människor handlar det mycket om utseende beroende på vilken pjäs som ska spelas, det ska sminkas, det ska fixas rätt klädsel som passar för just den pjäsen som är aktuell, men hur är det egentligen med hudar och andra djur?
Att sminka en hund är väl inte aktuellt men hur är det med kläder?
Det finns speciella kläder för hundar men det är väl inte det vanligaste, det absolut naturligaste är ju att låta hunden får vara hund, men med det sagt kan man ju så klart snygga till hunden så gott det bara går.
Att snygga till en hund inför ett framträdande handlar framför allt om tvätt och pälsvård, för att få till den bästa pälsen på din hund rekommenderar jag helt klart en riktigt bra hundtrimmer från något av de stora märkena.
Att trimma en hund med en billig hundtrimmer av ett okänt märke kan så klart fungera, men många av de billiga klipper dåligt och märks framförallt om du har en hund med väldigt tjock och yvig päls, det är inte kul att trimma hunden när trimmern kör fast hela tiden, då kan en snabb rakning ta dig hela dagen och resultatet blir ändå inte som du tänkt dig.
Så mitt tips till dig som tänkt ha med dig hunden upp på scenen, tvätta hunden ordentligt för att få en slät och ren päls, trimma därefter pälsen med en professionell hundtrimmer för absolut bästa resultat. Lycka till.