Aktiviteter för de mindre

Det är viktigt för barns utveckling att ha en aktivitet på fritiden. Det främjar deras sociala förmåga och ger de en möjlighet att bli riktigt bra på något i framtiden. Ju tidigare man börjar en sport eller en aktivitet, desto större chans är det att man blir grym på det och kan göra karriär inom det. I detta inlägg belyser vi flera olika aktiviteter som många barn är förtjusta i och som kan vara värdefullt för dem.

Teater

Självklart vill vi slå ett slag för teater. Det är en otroligt bra möjlighet för barn som inte syns lika mycket att komma ut ur sina skal. Teater tvingar ingen att delta och gemenskapen är alltid helt fantastisk. Man hittar alltid likasinnade personer som stöttar en och vill en väl. Med olika övningar och tillställningar blir det en rolig erfarenhet för livet även om man väljer att inte gå vidare med det i framtiden.

Bandy

Bandy är en bollsport som utövas på is med klubbor och en boll. Det är en lagsport mellan två elvamannalag. Med denna aktivitet lär man sig mer än bara reglerna kring sporten. Åka skridskor, samarbeta och styrka är tre saker som alla lär sig när man spelar bandy. Den här sporten erbjuder också en väldigt god gemenskap eftersom man kan åka på läger. sommarbandyskolan.se erbjuder ungdomar i åldrarna 7-15 år att åka iväg och fördjupa sid i bandy.

Truppgymnastik

Inte många tänker på denna aktivitet men den är oerhört värdefull. Även här är gemenskapen oerhört stor eftersom man utövar sporten i trupp. Tillsammans med andra lär man sig volter, dans och mycket annat. Det är en aktivitet som kräver mycket av kroppen men efter ett tags övande är det lätt att komma in i det.